Info voor arts

Beste arts,

u kan hier terecht voor info, bijkomende info vind u terug in de fiche ‘info artsen bijlage’

De psychologische zorg wordt geboden aan:

  1. kinderen en jongeren (0 - 18 jaar) en hun context (ouders, voogd) met een geestelijk gezondheidsprobleem dat gerelateerd is aan emotionele, sociale of gedragsmoeilijkheden (verwijzing door een huisarts, een CLB-arts, een pediater of een kinder- en jeugdpsychiater)
  2. volwassenen die lijden aan een psychisch probleem op vlak van angst, depressie of alcoholgebruik. (verwijzing door een huisarts, psychiater of       arbeidsgeneesheer)
  3. ouderen (+ 65 jaar) met dezelfde problematieken als bij volwassenen, uitgebreid met misbruik van slaap- of kalmeringsmiddelen. (verwijzing door een   huisarts, psychiater of geriater)

Het gaat hierbij telkens om een licht tot matig ernstig probleem waardoor het voldoende verholpen kan worden op basis van een beperkt aantal sessies.

Ivm de doelgroep ‘kinderen en jongeren’ is er een samenwerking tot stand gebracht met het provinciaal netwerk WINGG. Het aanbod naar kinderen en jongeren toe, zal (indien aanwezig) worden gespecifieerd  in de doelgroepomschrijving van de psychologen bij de startpagina. Alsook zal deze bekend gemaakt worden via WINGG.

De coördinatie van de deze doelgroep wordt verzorgd door collega Bart Desaeger.

Contactgegevens:
bart.desaeger@wingg.be
T: 0486 82 89 20
www.wingg.be

Verken ook gerust de website van surpluskwadraat die een mooie aanvulling kan zijn bij een traject van uw cliënt. Er is een aanbod van groepstherapie en vorming.
http://www.surpluskwadraat.be